Artikler

Kan du leje dit sommerhus ud, når det er til salg?

Hvis du som sommerhusejer er i gang med en salgsproces, skal du ikke holde dig tilbage fra at forsøge at leje dit sommerhus ud.


Salget af et sommerhus har typisk en lidt længere liggetid end salget af almindelige huse. Det kan derfor være fornuftigt, at du under processen tillige forsøger at leje sommerhuset ud, for at optimere din økonomiske situation.


Det er nemlig ikke nogen hindring for udlejningen, at du har dit sommerhus til salg. Tværtimod kan det jo være, at der er lejere, der er så vilde med dit sommerhus, at de vælger at købe det. Det kan tillige være et godt salgsargument over for en mulig køber, at køber har mulighed for at leje sommerhuset en uge eller to for at se om mavefornemmelsen er rigtig.


En anden fordel ved at leje sommerhuset ud er, at det bliver brugt, og at det dermed fremstår som om, at der er liv og aktivitet i sommerhuset. Dette er langt mere attraktivt for en køber end et sommerhus, der fremstår ubeboet og hvis eneste formål er at skulle sælges.


Hvis du ønsker at leje dit sommerhus ud, mens du har det til salg, så er det vigtigt, at du vælger et udlejningsbureau, der ikke er alt for firkantede i deres betingelser. De klassiske udlejningsbureauer forlanger ofte, at der er en bindingsperiode på minimim et år, at udlejning sker fra lørdag til lørdag samt mange andre betingelser, som ikke er fleksible nok, når du som ejer ønsker at sælge hurtigst muligt.


Hvad kan Sunhost hjælpe med?


Hos Sunhost lejer vi dit sommerhus ud via Airbnb, og vi gør det lige så fleksibelt, som du ønsker det. Vi har nemlig kunden i fokus, og hvis dit behov er delt mellem salg og udlejning, så får vi det til at lykkes. Vi har ingen bindingsperiode, og du kan blokere ligeså mange perioder i kalenderen som du vil, herunder til eget brug, fremvisninger og åbne huse.


Hvis du ikke længere bruger dit sommerhus så meget, kan vi tillige hjælpe dig med at slå græs, ordne have og alle de andre forpligtelser, således at du ikke længere skal tænke på at komme op til sommerhuset.


Der er naturligvis enkelte ulemper ved at leje sit sommerhus ud, når det er til salg. Du kan risikere, at en mulig køber ønsker en fremvisning, mens det er udlejet. Her anbefaler vi, at udskyde fremvisningen til sommerhuset igen er ledigt, men ellers kan vi tage kontakt til lejer og høre, om det er muligt med en hurtig fremvisning.


Du kan også risikere, at sommerhuset er udlejet efter huset er solgt og efter at køber har overtaget det. I denne situation vil køber blot overtage lejeaftalen og dermed modtage lejeindtægten. Alternativt kan vi forsøge at aflyse med lejer og hjælpe lejer videre til et andet sommerhus. Du kan naturligvis minimere denne risiko ved blot at lade være med at leje ud i alt for fjern en fremtid.


Hos Sunhost er vi eksperter i sommerhusudlejning, og du er meget velkommen til at kontakte os for at høre nærmere om mulighederne for udlejning af dit sommerhus – også selv om det er til salg.

10 visninger

Kontakt os

Vores område

Sjælland

Email

Book et møde

Man - Fre: 9 - 15​​

60 57 93 60

Telefon

  • Hvid Instagram Icon
  • White Facebook Icon

Sunhost IVS - CVR-nr. 40175733 - Ørnegårdsvej 18, 2820 Gentofte