Artikler

Hvad skal man betale i skat ved udlejning af sommerhus via Airbnb?

Opdateret: 31. jan. 2019

Indtjening ved udlejning af sommerhus er en skattepligtig indtægt, og du skal derfor betale skat af dine lejeindtægter. I denne artikel kan du få et overblik over skattereglerne ved udlejning af sommerhus via Airbnb.Indtjening ved udlejning af sommerhus er en skattepligtig indtægt, og du skal derfor betale skat af dine lejeindtægter.


Dog er der altid et skattefrit bundfradrag, når du lejer dit sommerhus ud. Hvis du lejer dit sommerhus ud gennem en virksomhed eller tjeneste indberetter denne din lejeindtægt automatisk til Skat, og det belønner Skat ved at forhøje det skattefrie bundfradrag væsentligt.


Hvis du lejer dit sommerhus ud selv er bundfradraget kun kr. 11.200 (2019 niveau).


Hvis du lejer dit sommerhus ud gennem Airbnb, er dit bundfradrag hele kr. 40.900 (2019 niveau).


Det er derfor en skattemæssig fordel at leje sit sommerhus ud via et bureau som Airbnb. Tidligere var Airbnb ikke omfattet af disse fordelsregler på skatteområdet, men det blev ændret pr. 1. januar 2019, hvor Airbnb lavede en aftale med Skat om, at Airbnb indberetter lejeindtægter direkte til Skat.


Lejeindtægter ud over bundfradraget bliver beskattet med 60 % og du opnår ikke fradrag for dine faktiske udgifter ved sommerhuset.


Eksempel:


Hvis du har en årlig lejeindtægt på kr. 100.000, bliver du derfor ikke beskattet af de første kr. 40.900, men skal betale 60 % i skat af de resterende 59.100.


Du skal derfor betale kr. 35.460 i skat og oppebære en nettoindtægt på kr. 64.540.


Du kan læse mere om skattereglerne for udlejning af sommerhus på Skats hjemmeside her. https://skat.dk/skat.aspx?oid=2234799.


På Skats hjemmeside kan du også se flere regneeksemplar, herunder hvis du udlejer privat.


Hvis du kun har ejet et sommerhus en del af et kalenderår skal du selv indberette/ændre lejeindtægten i din årsopgørelse, idet Airbnbs indberetning er forbundet til ejendommen og ikke til personen. Det er derfor vigtigt at være opmærksom herpå, hvis du har solgt eller købt et sommerhus.


Skat er en kompliceret ting og vi anbefaler derfor altid at du kontakter en revisor eller anden skattekyndig, hvis du er i tvivl om dine rettigheder. Vi rådgiver ikke om skat, men kan sagtens henvise dig til kyndige fagpersoner, der kan rådgive dig om din konkrete situation.

53 visninger

Kontakt os

Vores område

Sjælland

Email

Book et møde

Man - Fre: 9 - 15​​

60 57 93 60

Telefon

  • Hvid Instagram Icon
  • White Facebook Icon

Sunhost IVS - CVR-nr. 40175733 - Ørnegårdsvej 18, 2820 Gentofte